PRP BEHANDLING

PRP = Platelet-Rich Plasma.

Autolog PRP (dvs en persons egne blodplader) indeholder vigtige vækstfaktorer, som bl.a. bruges til at regenerere og revitalisere ødelagt hud og hår.

Før PRP behandlingen udtages en blodprøve, som centrifugeres hvorved de røde blodlegemer adskilles fra plasmaet, som indeholder blodpladerne.

Efter blodpladerne er blevet isoleret indsprøjtes de i huden/hovedbunden hvor den største udtynding af hår er lokaliseret, hvor de så frigør vækstfaktorer, som effektivt stimulerer hårfolliklerne til øget vækst.

Man skal påregne ca. 3 PRP behandlinger med 1-3 måneders mellemrum.

Den måde hvorpå vækstfaktorerne virker på hårfolliklerne er kompliceret men videnskabeligt veldokumenteret. Adskillige videnskabelige publikationer bekræfter således effektiviteten og virkningen af PRP-behandling ved forskellige hårlidelser.

I forbindelse med hårtransplantation og hårimplantation kan PRP forbedre såvel donor området som forbedre og forkorte ophelingen efter indgrebet.

PRP er et muligt alternativ ved behandling for alopecia.
PRP er en enkel, sikker og effektiv behandling uden bivirkninger.
PRP kan med fordel kombineres med LED-lys hudterapi.

LED-Lys hudterapi: indebærer anvendelse af røde eller infrarøde bølgelængder, der udsendes fra et panel af lysdioder. Proceduren er smertefri, sikker og uden bivirkninger. Kræver ingen ”downtime” i efterforløbet.

I 2003 konkluderede NASA at LED-Lysterapi fremmer heling og celle-regenerering, bl.a ved sår, forbrændinger og andre skader i huden. Dens kosmetiske anvendelse omfatter: reduktion af rynker og solskader, samt akne og rosacea.

LED-Lysterapi ”kick-starter” cellefunktioner og fremmer ny cellevækst bl.a til nydannelse og aktivering af hårfollikler. Netop derfor er kombinationen af LED-Lysterapi og PRP-behandling en fremragende og effektiv hårstimulerende behandling.

LED-Lysterapi bruges med fordel i forbindelse med opheling efter hår-tranplantation/implantation og laserbehandling af hud, hvorved ophelingstiden formindskes betydeligt.

Ved hårbehandling skal man regne med 12-20 behandlinger.